Support Login

Het platform
Monitoring
Installaties
Financieel
Duurzaamheid
Integraties
Visualisaties
Alle oplossingen
Koppelingen

Markten
Onderwijs
Overheid
Zorg
Retail
Industrie

Ontdek
Blogs
Veelgestelde vragen
DownloadsRetail

Voor supermarkten, horeca, winkelketens etc. is betrouwbare informatie over energie essentieel om aan de slag te gaan met energie-, kosten- en CO2-reductie, waarmee invulling gegeven kan worden aan wetgeving én toenemende druk vanuit consumenten om te verduurzamen. Met ErbisOne beschikt de retail sector over een platform dat hier succesvol in kan voorzien.


Energiemonitoring in de retail

Binnen de Retail-sector zijn veel verschillende soorten gebouwen, denk hierbij aan supermarkten, autodealers, hotels etc. Het energieverbruik is voor al deze gebouwen anders en daarmee ook de manier waarop er bespaard kan worden. Energiemonitoring brengt dit voor alle gebouwen aan het licht.


 

Door te kijken naar openingstijden, (buiten)temperaturen, installaties etc. wordt het besparingspotentieel in kaart gebracht. Daarnaast volgt een monitoringssysteem genomen (erkende) maatregelen in een gebouw en bewaakt het de verduurzamingsroutekaart.

Oplossingen voor jouw retail instelling


Aansprekende voorbeeldenJumbo supermarkten

Jumbo maakt gebruik van ErbisOne als dé informatiebron voor het volgen en sturen van de route naar CO2-neutraal van ál haar gebouwen. Van het monitoren van verbruiken tot het bijhouden van maatregelen en van het volgen van doelstellingen tot het maken van MVO-rapportages. Deze én vele andere functionaliteiten, maken het er toe dat ErbisOne in het hart van Jumbo’s energietransitie staat.
750+ winkels, dc’s en hubs
Inzicht in portefeuilleaanpak
Portal, displays én maatwerk

Ikea

Met behulp van ErbisOne krijgt de Ikea in Delft een compleet beeld van haar energieverbruik en bijbehorende energiebalans. Data van diverse aansluitingen en submeters worden hiervoor vertaald naar rapporten, analyses en dashboards, evenals actieve verbruiksbewaking met behulp van grenswaardes. Zo krijgt Ikea Delft inzicht in energie en grip op haar grootste verbruikers.
Monitoring van hoofd- & submeters
Inzicht in energiebalans
Actieve verbruiksbewaking

McDonald's

Voor inzicht in de verduurzaming van de grootste fastfoodketen in Nederland, maakt McDonalds gebruik van ErbisOne. In een maatwerk portal krijgen alle franchise-ondernemers toegang tot rapporten, analyses, benchmarking, verbruiksbewaking en meer. Zo krijgt McDonalds Nederland met vereende krachten grip op haar energieverbruik en realiseert het significante besparingen in haar restaurants.
250+ restaurants
Monitoring van hoofd- & submeters
Maatwerk portal